Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаІвчук, Надія ПавлівнаГойко, Ірина ЮріївнаПоліщук, Марина Борисівна2019-04-222019-04-222018Башта, А.О. Отримання та дослідження складу мінералізованих солодів / А.О. Башта, Н.П. Івчук, І.Ю. Гойко, М.Б. Поліщук // Збірник матеріалів XIV Міжнародної конференції «Стратегія якості у промисловості і освіті», 4‐7 червня, Варна, Болгарія, 2018. – Vol. 1. – Р. 19-24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29027В роботі встановлено вплив мікроелементів хрому та цинку на процес пророщування зерна кукурудзи і вівса, вивчено склад мінералізованих солодов. Підтверджено можливість збільшення і коригування мінерального складу зерна, за рахунок замочування зерна в мінералізованою середовищі. The influence of microelements of chromium and zinc on the process of germination of corn and oats has been established, the composition of mineralized malts has been studied. The possibility of increasing and adjusting the mineral composition of grains, due to soaking the grain in the mineralized environment has been confirmed.uk-UKзерно вівсазерно кукурудзисолодмінералізований солод із зерна вівса та кукурудзисолі цинку та хромуoat graincorn grainmaltmalt mineralized from oat grain and maizesalts of zinc and chromiumкафедра технології оздоровчих продуктівОтримання та дослідження складу мінералізованих солодівArticle