Перспективи використання псіліуму у технології мʼясних напівфабрикатів - Гречко (Крепак), Вікторія Віталіївна; Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2020)
В даний час псілліум використовують як харчову добавку. Так, 238 наприклад, на його основі розроблений препарат «Мукофальк». Ефективність препарату псілліума вивчалася для хворих з метаболічним синдромом. Введення в комплексну терапію таких хворих препарату харчових волокон псілліума дозволило досягти додаткового зниження рівня ліпідів в плазмі крові. При цьому у хворих вже на третьому місяці лікування спостерігався позитивний вплив псілліума (зменшення маси тіла, регуляція харчової поведінки, купірування симптомів кишкової диспепсії). Currently, psyllium is used as a dietary supplement. So, 238 for example, on its basis the preparation "Mukofalk" is developed. The effectiveness of the drug psyllium was studied for patients with metabolic syndrome. The introduction of complex therapy of such patients with dietary fiber psyllium allowed to achieve an additional reduction in plasma lipids. At the same time, patients already in the third month of treatment had a positive effect of psyllium (weight loss, regulation of eating behavior, relief of symptoms of intestinal dyspepsia).
Keywords: волокна; подорожник; захворювання; fiber; plantain; disease; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів