Розробка та використання імітаційних моделей для відлагодження програмного забезпечення програмованих логічних контролерів - Пупена, Олександр Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович; Кушков, Володимир Миколайович (My University, 2012)
Пропонується методика розробки та використання імітаційних моделей обۥ єктів управління, розроблених на базі стандартних (МЕК 61131) мов програмування програмованих логічних контролерів (ПЛК), для відлагодження програмного забезпечення ПЛК та SCADA/HMI. Запропоновані розрахункові формули та наведені приклади програм типових імітаційних блоків для ПЛК, які програмуються програмним пакетом UNITY PRO. The technique of design and use of simulation models of control objects, developed on the basis of standard (IEC 61131) languages programmable logic controllers (PLCs), for debugging software PLC and SCADA / HMI. Offered: the options to include the program with simulation models in the control structure, formulas and examples of typical simulation program blocks for the PLC (random number generator, the generator noise, level modeling, first-order lug, dead time), programmable using a software package UNITY PRO.
Keywords: simulation model; імітаційна модель; контролер програмований логічний; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка