Промислові випробування технології білково-вітамінних концентратів з використанням переддефекаційного осаду - Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Слюсаренко, Тамара Платонівна; Купчик, Михайло Петрович (My University, 2005)
Наведено результати культивування монокультур дріжджів: Candida scotii KC-2, Trichosporon cutaneum БД-2 на культуральному середовищі із пе-реддефекаційного осаду. Білково-вітамінні концентрати, отримані у виробничих умовах, містили: 28,0 % білку, 2,95 % клітковини, 2,34 % фосфору, 1,66 % нуклеїнових кислот (ДНК, РНК), вітаміни В1, В2, В3, В4, В5, В6, мікро- и макроелементи і біометали: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, всі незамінні амінокислоти. Приведены результаты культивирования монокультур дрожжей: Candida scotii KC-2 и Trichosporon сutaneum БД-2 на культуральной среде из перддефекационного осадка. Белково-витаминные концентраты, полученные из нетрадиционного сырья в производственных условиях, содержали: 28,0 % белка, 2,95 % клетчатки, 2,34 % фосфора, 1,66 % нуклеиновых кислот (ДНК, РНК), витамины В1, В2, В3, В4, В5, В6, микро- и макроэлементы и биометаллы: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, все незаменимые аминокислоты. It have been presented the results of scientific researches cultivation of monocultures yeasts: Candida scotii KS-2 and Trichosporon сutaneum BD-2 on culture medium from preliming sediment. Albumin-vitamins concentrates contained: 28,0 % protein, 2,95 % cellulose, 2,34 % phosphorus, 1,66 % nucleic acids (DNК, RNК), vitamins В1, В2, В3, В4, В5, В6, micro- and macroelements and biometals: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, all irreplaceable aminoacids.
Keywords: кафедра технології цукру і підготовки води; переддефекаційний осад; білково-вітамінні концентрати; монокультури дріжджів