Храпачов, Олег ВікторовичПасічний, Василь МиколайовичМаринін, Андрій ІвановичПолумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна2019-11-252019-11-252019Вплив пастеризації та елементів «активного пакування» на якість ковбасних виробів в процесі зберігання / О. В. Храпачов, В. М. Пасічний, А. І. Маринін, М. М. Полумбрик // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті: матеріали 85 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11-12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 371.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30421Результатами досліджень мікробіологічних показників ковбасних виробів з використанням повторної пастеризації для сардельок при температурі 85-900С протягом 15-20 хвилин доведена можливість досягання терміну зберігання варених ковбасних виробів у двічі більшого терміну ніж 45 діб, який традиційно рекомендований для ковбасних виробів з повторною пастеризацією.Визначено, що використання при повторній пастеризації саше-пакету поглинача кисню досягаються бактеріостатичні ефекти, які дозволяють отримувати на 94 добу зберігання фонове мікробіологічне забруднення ковбасних виробів, які виробляються без проведення пастеризації.uk-UKпастеризаціясосискиактивність водиупаковкапоглиначі киснюpasteurizationsausageswater activitypackagingoxygen absorbersкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняВплив пастеризації та елементів «активного пакування» на якість ковбасних виробів в процесі зберіганняThesis