Асортимент та характеристика мʼяких сирів виготовлених в ресторані Fabius - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Клімов, М. В.; Корсун, Владислав Костянтинович; Сандрацький, Тимофій Артемович; Якуц, М. М. (My University, 2025)
Soft cheeses such as mozzarella and burrata are highly valued for their delicate texture, freshness, and nutritional benefits. The Fabius restaurant produces nine varieties of soft cheeses using traditional Italian techniques under the supervision of cheesemaker Maurizio Rossini. Local production ensures freshness, supports regional farmers, and aligns with the “farm-to-table” concept. In-house cheesemaking allows better quality control and offers customers authentic Italian flavors made directly at the restaurant. М’які сири, зокрема моцарела та буррата, цінуються за ніжну текстуру, свіжість і високу поживну цінність. У ресторані Fabius виготовляють дев’ять видів молодих сирів за традиційними італійськими технологіями під керівництвом сировара Мауріціо Россіні. Локальне виробництво забезпечує свіжість, підтримує місцевих фермерів і відповідає концепції «від ферми до столу». Власна сироварня дозволяє контролювати якість продукції та пропонувати гостям автентичні італійські смаки безпосередньо з ресторану.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; local cheesemaking; м’які сири; моцарела; буррата; ресторанне виробництво; локальне сироваріння; soft cheese; mozzarella; burrata; restaurant production