Організація роботи з підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів на цукрових заводах - Баранов, Володимир Іванович (My University, 2003)
Для підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) на цукрових заводах необхідно вирішити такі питання: облік ПЕР, нормування витрат, енергетичний аудит і менеджмент, оперативний контроль за використанням ПЕР, підвищення професійного рівня працівників, матеріальне стимулювання. To improve the efficiency usage of fuel and energy resources on sugar refineries the following issues should be solved: accounting of fuel and energy resources, introduction of norms for usage, energy audit and management, fuel and energy resources operational control, professional advancement of employees, remunerative incentives.
Keywords: цукровий завод; паливно-енергетичні ресурси; енергоефективність; облік; нормування; енергоаудит; менеджмент; sugar refinery; fuel and energy resources; energy efficiency; accounting; introduction of norms; energy audit