Морозиво з рослинними екстрактами - Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2011)
В статті обґрунтовано технологічні параметри виробництва морозива з рослинними екстрактами. З'ясовано, що для оптимального ведення процесу екстрагування в технології морозива з рослинними екстрактами доцільно застосовувати спеціальне екстракційне обладнання. Найбільш перспективним у цьому відношенні є екстрактор з вібраційною системою перемішування, який, на відміну від традиційних, забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, наближає активну поверхню взаємодіючих фаз до 100% і дозволяє ефективно використовувати і переробляти рослинну сировину.

In the article the technological parameters of ice cream with plant extracts. It is shown that for optimum extraction of process technology in ice cream with plant extracts appropriate to apply a special extraction equipment. Most promising in this respect is the extractor with vibrational mixing system, which, unlike traditional, provides appropriate intensive hydrodynamic conditions of flow process brings an active surface interacting phases to 100% and makes good use and recycle plant material.
Keywords: морозиво; ice cream; екстрагування; віброекстрактор; рослинні екстракти; extraction; vibroekstraktor; plant extracts; кафедра технології молока і молочних продуктів