Юрчак, Віра ГаврилівнаКарпик, Галина Вікторівна2013-03-112013-03-112011Юрчак, В. Г. Дослідження гранулометричного складу цільнозмеленого пшеничного борошна як сировини для макаронних виробів / В. Г. Юрчак, Г. В. Карпик // Сучасні технології та обладнання харчових виробництв : міжнародна науково-технічна конференція, 29-30 вересня 2011 р.: тези доповідей – Тернопіль: Терноп. нац. техн. ун-т ім. І. Пулюя, 2011. ‒ С. 182–183.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6783Досліджено крупність помелу цільнозернового борошна різних виробників, шляхом просіювання на ситах певного розміру та визначено розмір гранул лазерним гранулометром. Встановлено, що досліджувані зразки борошна за гранулометричним складом є близькими до хлібопекарського борошна, що повинно відповідним чином сприяти збільшенню водопоглинальної здатності тіста та впливатиме на його реологічні характеристики. It was investigated size of wholewheat flour from various manu-facturers, sifting through sieves to a certain size and grain size determined by laser graininess meter. It was found that the samples of flour for granulometric research are similar to baking flour, which should increase, in a proper, water absorbing capacity of dough way and affect its rheological properties.uk-UKцільнозернове пшеничне борошномакаронні виробихарчові волокнаwholewheat flourmacaroni productsfood fibersкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження гранулометричного складу цільнозмеленого пшеничного борошна як сировини для макаронних виробівArticle