Пасічний, Василь МиколайовичБожко, Наталія ВолодимирівнаТищенко, Василь ІвановичОкуневська, Світлана Олександрівна2020-06-162020-06-162019Патент на винахід № 119485 UA, МПК A23L 13/40 (2016.01). Спосіб виробництва м’ясовмісних напівфабрикатів січених з порошком кісточок червоного винограду / Пасічний В. М., Божко Н. В., Тищенко В. І., Окуневська С. О. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № а201705989 ; заявл. 15.06.2017 ; опубл. 25.06.2019, Бюл. № 12 2019.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31401Винахід належить до харчової промисловості, а саме до виробництва січених м'ясовмісних напівфабрикатів. В основу винаходу поставлена задача способу виробництва м'ясовмісних січених напівфабрикатів шляхом додавання порошку з кісточок червоного винограду, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювальному та мікробіологічному псуванню виробу під час зберігання. The invention relates to the food industry, namely to the production of minced meat semi-finished products. The invention is based on the method of production of meat-containing cut semi-finished products by adding powder from red grape seeds, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.antioxidantsчервоний виноградм'ясо індикаантиокислювачісічені напівфабрикатиred grapesturkey meatкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівchopped semi-finished productsСпосіб виробництва м’ясовмісних напівфабрикатів січених з порошком кісточок червоного винограду (Патент на винахід № 119485)Technical Report