Дослідження гідролізу інуліну цикорію під впливом електроімпульсної обробки - Мєдвєдєв, Богдан; Кукла, Олексій Васильович; Василів, Володимир Павлович; Попова, Інна Вадимівна (My University, 2024)
Дослідження впливу електроіскрових високовольтних розрядів на водні суспензії порошків сушеного та обсмаженого цикорію показали що для препаратів цикорію зберігається та сама тенденція що і для інуліну, а саме за оптимальної напруги збільшення кількості імпульсів прикладених до зразку суспензії приводить до підвищення вмісту редукуючих речовин до максимального значення , а потім зменшується за рахунок рекомбінаційних процесів

Studies of the effect of electric spark high-voltage discharges on aqueous suspensions of dried and roasted chicory powders showed that for chicory preparations the same trend as for inulin is preserved, namely, at the optimal voltage, an increase in the number of pulses applied to the suspension sample leads to an increase in the content of reducing substances to the maximum value, and then decreases due to recombination processes
Keywords: цикорій; редукуючі речевини; електроіскрове оброблення; chicory; reducing substances; electric spark processing; кафедра харчової хімії