Вирішення біотехнологічної проблеми утилізації молочної сироватки. Теорія та практика - Марченко, Олексій Дмитрович; Семенова, Олена Іванівна (My University, 2016)
Із збільшенням обсягів переробки молока також зростає проблема переробки вторинного матеріального ресурсу молочної галузі – сироватки. Одним із найперспективніших напрямків вирішення проблеми надлишку молочної сироватки є її біохімічне очищення разом зі стічними водами. Для цього розроблено дві технології очищення «аеробну» і «комплексну анаеробно-аеробну». With increasing volumes of milk processing also increases the problem of secondary material resources dairy industry - whey. One of the most promising solution to the problem of excess whey is its biochemical purification, along with sewage. For this treatment technology developed two "aerobic" and "anaerobic-aerobic complex."
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; сироватка; метанове бродіння; аеробне очищення; whey; COD; methane fermentation