Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна2014-12-022014-12-022014Лисенко, О. А. Аспекти дослідження взаємозалежності показників збалансованості та самозабезпеченості споживання основних продуктів харчування в Україні / О. А. Лисенко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 667.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18924Проведений регресійний аналіз взаємозалежності таких індикаторів збалансованості споживання основних продуктів харчування та показників самозабезпеченості основними продуктами харчування на основі статистичних даних за 2005-2013 рр. показав, що найгірша ситуація в Україні склалася у забезпеченні населення плодами, ягодами та виноградом. Показники самозабезпеченості достатньо сильно залежать від обсягів власного виробництва, збільшення якого призводить до зменшення частки експорту в загальному фонді споживання. Conducted a regression analysis of the interdependence of indicators balance the consumption of basic foodstuffs and indicators basic food self-sufficiency based on statistical Data for the 2005-2013 biennium. showed that the worst situation prevailing in Ukraine providing individuals fruits, berries and grapes. Performance self-reliant enough highly dependent on the volume of domestic production, which leads to an increase in the share of exports decrease in the general fund consumption.otherзбалансованістьсамозабезпеченнявзаємозалежністьbalanceselfinterdependenceкафедра економіки праці та менеджментуАспекти дослідження взаємозалежності показників збалансованості та самозабезпеченості споживання основних продуктів харчування в УкраїніOther