Управління розвитком інноваційного потенціалу підприємств малого і середнього бізнесу на основі економічної інтеграції - Ганущак-Єфіменко, Людмила Михайлівна (My University, 2013)
У статті представлено результати досліджень у галузях управління розвитком інноваційного потенціалу підприємств малого та середнього бізнесу на основі економічної інтеграції, проаналізовано чинники впливу на процес прийняття управлінського рішення. Доведено раціональність об'єднання зусиль підприємств малого та середнього бізнесу за умов дотримання ними принципів добровільного вибору партнера, економічної доцільності, інтеграції знизу, застосування засад організаційного проектування до взаємодії, динамічного розвитку всіх аспектів співпраці, інформаційної відкритості й орієнтації на кінцевий результат. The article presents the research results in the field of management of innovation potential development of small and medium enterprises based on economic integration and analyzes the factors influencing the process of managerial decision-making. The rationality of joint efforts of small and medium enterprises is grounded when they are aimed at following the principles of freewill partner choice, economic feasibility, bottom-up integration, organizational design of interaction, dynamic development of all aspects of cooperation, information openness and focus on the end result.
Keywords: інтеграція економіки; інноваційний потенціал підприємства; конкурентоспроможність підприємства; innovative potential of the enterprise; кафедра міжнародної економіки