Криворотько, Володимир МихайловичМаксименко, Ірина ФаддеївнаБілик, Олена АнатоліївнаПіддубний, Володимир Антонович2016-09-232016-09-232014Впливи фізико-хімічних параметрів на мікрофлору харчових середовищ / В. М. Криворотько, І. Ф. Максименко, О. А. Білик, В. А. Піддубний // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2014. - № 15. - С. 55-60.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24187Виконано аналіз впливів фізико-хімічних параметрів на стан мікроорганізмів в середовищах, масових співвідношень речовин в них з оцінкою причин і можливостей досягнення летальних ефектів. Останні у більшості випадків пов’язуються з термошоками, існування яких програмується і передбачається окремими діючими технологіями та швидкостями зміни температур. При цьому впливи на мікрофлору мають подвійний характер, що стосується безпосередньо самої температури і змін, які при цьому відбуваються в середовищах. Analysis performed influences physical and chemical parameters on the state of media, mass ratios of substances in them with the assessment of the causes and the possibilities of achieving the lethal effects. Latest in most cases linked to thermal stress whose existence is programmable and provides the current technologies and rates of change of temperature. The effect on the microflora have a double nature, which relates directly to the temperature itself and the changes that occur in this environment.uk-UKкафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологійкафедра мехатроніки та пакувальної технікисередовищефазовий перехідмікроорганізмитемператураmicro-organismstemperaturefluidВпливи фізико-хімічних параметрів на мікрофлору харчових середовищArticle