Натуральні барвники в складі харчових продуктів - Івчук, Надія Павлівна; Гавриленко, Вікторія; Кравченко, Ярослав Андрійович (My University, 2014)
Проведені дослідження показали, що виробники харчових продуктів надають перевагу таким натуральним харчовим барвникам як каротини (20% досліджуваної продукції), маслосмоли паприки (20%), карамельний колер (15%), куркумін (11%) та кармін (9%). Решта натуральних харчових барвників зустрічаються менше, ніж у 6% харчових продуктів. Studies have shown that food producers prefer this natural food coloring as carotenes (20% of the investigated products) maslosmoly paprika (20%), caramel Kohler (15%), curcumin (11%) and carmine (9%). The remaining natural food dyes found less than 6% of food.
Keywords: натуральні барвники; харчові барвники; natural dyes; food coloring; кафедра технології оздоровчих продуктів