Івчук, Надія ПавлівнаГавриленко, ВікторіяКравченко, Ярослав Андрійович2014-07-082014-07-082014Івчук, Надія. Натуральні барвники в складі харчових продуктів / Надія Івчук, Вікторія Гавриленко, Ярослав Кравченко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 22-23 травня 2014 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2014. – С. 166-168.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15985Проведені дослідження показали, що виробники харчових продуктів надають перевагу таким натуральним харчовим барвникам як каротини (20% досліджуваної продукції), маслосмоли паприки (20%), карамельний колер (15%), куркумін (11%) та кармін (9%). Решта натуральних харчових барвників зустрічаються менше, ніж у 6% харчових продуктів. Studies have shown that food producers prefer this natural food coloring as carotenes (20% of the investigated products) maslosmoly paprika (20%), caramel Kohler (15%), curcumin (11%) and carmine (9%). The remaining natural food dyes found less than 6% of food.uk-UKнатуральні барвникихарчові барвникиnatural dyes  food coloringкафедра технології оздоровчих продуктівНатуральні барвники в складі харчових продуктівOther