Пархомова, Юлія ВалеріївнаПшенична, Тетяна ВолодимирівнаГрек, Олена Вікторівна2019-04-242019-04-242017Пахомова Ю. Дослідження мікробіологічних показників білково-ягідних згустків при зберіганні / Ю. Пахомова, Т. Пшенична, О. Грек // Матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів “Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті”, 5–6 квітня 2017 р. – К.: НУХТ, 2017 р. – Ч.1. – С. 353.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29172Встановлено, що в дослідних зразках після 72 годин зберігання зменшилась кількість молочнокислих бактерій, в порівнянні з свіжоприготовленими згустками. Після 144 годин в білково-ягідних згустках кількість молочнокислих мікроорганізмів знизилась на (1,0 • 103) КУО. За результатами дослідження мікробіологічних показників білково-ягідних згустків в процесі зберігання не було виявлено негативної динаміки. Білкові згустки отримані коагуляцією молока гомогенізованою чорносмородиновою пастою, відповідає вимогам нормативної документації на сиркові вироби на початку і в кінці терміну зберігання. It was found that in experimental samples after 72 hours of storage decreased the amount of lactic acid bacteria, compared with freshly prepared clots. After 144 hours in protein-berry clots the amount of lactic acid bacteria decreased by (1.0 • 103) CFU. According to the results of the study of microbiological parameters of protein-berry clots in the process of storage, no negative dynamics was detected. Protein clots obtained by coagulation of milk with homogenized black currant paste, meets the requirements of the regulatory documentation for cheese products at the beginning and at the end of the shelf life.uk-UKбілково-ягідні згусткимолочнокислі бактеріїчорносмородинова пастаягідний коагулянтprotein-berry clotslactic acid bacteriablack currant pasteberry coagulantкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження мікробіологічних показників білково-ягідних згустків при зберіганніThesis