Куц, Анатолій МихайловичШиян, Петро ЛеонідовичДомарецький, Віталій АфанасійовичМельник, Ірина Петрівна2015-02-262015-02-262011Інноваційна анаеробно-аеробна технологія очистки стічних вод і відходів підприємств харчової промисловості / А. М. Куц, П. Л. Шиян, В. А. Домарецкий, І. В. Мельник // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2011. – Вип. 40. – Т. 2. – С. 84-87.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19555Наведені особливості інноваційної технології очистки стічних вод та відходів підприємств харчової промисловості, яка має значні переваги порівняно із класичними способами. Запропонована технологія дозволяє зменшити забрудненість стічних вод за показниками хімічного і біологічного споживання кисню на 98,2 і 99,8 % відповідно. Features innovative technology waste water and wastes of food industry, which has significant advantages compared with classical methods. The proposed technology allows to reduce the pollution of waste waters for indicators of chemical and biological consumption sour family of 98.2 and 99.8 per cent respectively.otherметанове бродіннябіогазанаеробна і аеробна очистка стічних водmethane fermentation,biogasanaerobic and aerobic wastewater treatmentкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваІнноваційна анаеробно-аеробна технологія очистки стічних вод і відходів підприємств харчової промисловостіArticle