Використання тагатози та мальтитолу під час виробництва жувальної карамелі спеціального призначення - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Божок, Олександр Сергійович; Мазур, Любов Сергіївна (My University, 2016)
Установлено доцільність використання тагатози у виробництві жувальної карамелі разом із мальтитолом, як вологоутримуючу сировину використовували гліцерин. Установлено оптимальне співвідношення сировинних інгредієнтів. За допомогою дифрактометра досліджено, що протягом 6-ти місяців зберігання суттєвого збільшення кристалічності в структурі карамелі не відбувалося. Розрахунки показали, що карамель має знижену калорійність і редуковану глікемічність. Established the feasibility of using tagatose in the production of chewing candy along with maltitol, used as a raw water-glycerol. Established the optimum ratio of raw ingredients. With diffractometer investigated that within 6 months of storage a significant increase in crystalline structure caramel happened. Calculations showed that caramel has a reduced calorie and reduced glikemic.
Keywords: жувальна карамель; цукровий діабет; тагатоза; мальтитол; калорійність; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; chewing candies; diabetes; tagatose; maltitol; calorie