Дослідження хімічного складу і харчової цінності плодів калини звичайної - Тимошенко, Марія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2024)
Харчова цінність плодів калини визначається їх хімічним складом. Результати досліджень хімічного складу плодів і листя калини свідчать про те, що плоди ягід калини є перспективною сировиною для виробництва функціональних продуктів харчування завдяки поживним і біологічно активним речовинам, які містяться в них

The nutritional value of viburnum fruits is determined by their chemical composition. The results of research on the chemical composition of viburnum fruits and leaves indicate that the fruits of viburnum berries are promising raw materials for the production of functional food products due to the nutrients and biologically active substances contained in them
Keywords: харчова промисловість; харчова цінність; калина; кафедра технології консервування; guelder rose; nutritional value; food industry