Тимошенко, Марія ОлександрівнаШутюк, Віталій Володимирович2024-05-102024-05-102024Тимошенко, М. О. Перспективи використання ожини звичайної (Rubus caesius L) як натурального харчового барвника у харчовій промисловості / М. О. Тимошенко, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 240.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43085Харчова цінність плодів калини визначається їх хімічним складом. Результати досліджень хімічного складу плодів і листя калини свідчать про те, що плоди ягід калини є перспективною сировиною для виробництва функціональних продуктів харчування завдяки поживним і біологічно активним речовинам, які містяться в нихThe nutritional value of viburnum fruits is determined by their chemical composition. The results of research on the chemical composition of viburnum fruits and leaves indicate that the fruits of viburnum berries are promising raw materials for the production of functional food products due to the nutrients and biologically active substances contained in themukхарчова промисловістьхарчова цінністькалинакафедра технології консервуванняguelder rosenutritional valuefood industryДослідження хімічного складу і харчової цінності плодів калини звичайноїThesishttps://orcid.org/0000-0002-6480-5890