Вплив магнітно-імпульсного оброблення на реалогічні властивості водних розчинів цукрози - Гречка, Вадим Васильович; Мірошников, Олег Миколайович (My University, 2008)
Досліджено вплив магнітно-імпульсної обробки на структуру водних розчинів цукрози. Внаслідок дії цієї обробки встановлена дегідратація молекул цукрози, що приводить до зменшення густини та в’язкості розчинів. Даний ефект може бути використаний для покращення процесів кристалізації цукру. The influence of magnetic-pulse treatment on the structure of aqueous solutions of sucrose. As a result of this processing is installed dehydration of sucrose molecules, leading to a decrease in the density and viscosity solutions. This effect can be used to improve the processes of crystallization of sugar.
Keywords: магнітно-імпульсна обробка; структура розчинів цукрози; magnetic pulse treatment; structure of solutions of sucrose; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів