Дослідження фізичних параметрів поглиначів кисню та їхнього впливу на мікробіологічну стабільність сосисок - Желуденко, Юлія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович (My University, 2019)
За результатами дослідження здатності до максимального видалення кисню при частковій розгерметизації упаковки встановлено, що що при розгерметизації і повторній двократній герметизації здатність до відновлення модифікованого газового середовища спрацьовує тільки при одноразовому відкритті пакетів.Було проведено дослідження поглиначів кисню виробництва Україна та Китай з метою визначення їхнього впливу на стабільність мікробіологічних показників сосисок в процесі зберігання.According to the results of the study of the ability to remove the maximum oxygen with partial depressurization of the package, it was found that the ability to restore the modified gas environment only works when the packages are opened once during the depressurization and repeated double sealing.Oxygen scavengers were produced by Ukraine and China to determine their effect on the stability of the microbiological indices of the sausages during storage.
Keywords: кисень; упаковка; сосиски; поглиначі кисню; стабільність; oxygen; sausages; packaging; oxygen absorbers; stability; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування