Енергетичні ресурси України та екологічна характеристика об'єктів енергетики - Перехватова, Н. В. (My University, 2000)
З площею території 0,4% від світової суші і чисельністю населення з 0,8 % від світового. Україна виробляє 5% світової мінеральної сировини і продуктів її переробки , в тому числі 17% кам'яного вугілля. Експлуатується 61 вид корисних копалин. Загальна екологічна криза, від якої потерпає Україна, на жаль сповільнює видобування, потреба у нафті задовольняється на 8%, а у газі на 22%.
Keywords: енергетичні ресурси; энергетические ресурсы; energy resources; мінеральна сировина; кам'яне вугілля; нафта; минеральное сырье; уголь; нефть; minerals; coal; gas; кафедра екології та екоменеджменту