Важливість фізичної активності жінок та дівчат - Коляденко, Світлана Ананіївна; Долиніна, Мила Милківна (My University, 2023)
Кожна людина незалежно від статі, етнічних, культурних або економічних особливостей, гендерної ідентифікації, а також наявності чи відсутності інвалідності, має право на участь у фізичній активності з метою зміцнення здоров’я. На жаль, жінки та дівчата не мають однакового доступу до фітнесу, фізичної активності та однакових можливостей (неважливо, чи йдеться про заняття у залі чи на вулиці). Підвищений рівень фізичної бездіяльності негативно впливає на здоров’я, навколишнє середовище, економічний розвиток, благополуччя населення та якість життя. Зниження фізичної активності частково пов’язане із малорухомою поведінкою у вільний час, на роботі та вдома, а також із користуванням пасивним транспортом. Широкі дослідження доводять, що регулярні фізичні навантаження надають ширші переваги, а ніж просто покращення загального стану, психічного та фізичного здоров’я, і що вони напряму пов’язані із попередженням та лікуванням неінфекційних захворювань, таких як захворювання серцево-судинної системи, деяких видів раку та діабету другого типу Everyone, regardless of gender, ethnic, cultural or economic characteristics, gender identification, as well as the presence or absence of a disability, has the right to participate in physical activity in order to promote health. Unfortunately, women and girls do not have the same access to fitness, physical activity and the same opportunities (it does not matter whether it is a lesson in the gym or on the street). Increased levels of physical inactivity negatively affect health, the environment, economic development, public well-being and quality of life. The decrease in physical activity is partly due to sedentary behavior in free time, at work and at home, as well as the use of passive transport. Extensive research proves that regular exercise provides broader benefits than simply improving overall health, mental and physical health, and that they are directly related to the prevention and treatment of non-communicable diseases such as cardiovascular diseases.
Keywords: фізична активність; жінки; рhysical education; women; кафедра фізичного виховання