Спосіб виробництва високооцукреного сиропу (Деклараційний патент країни на винахід № 70716) - Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна (My University, 2004)
Спосіб виробництва високооцукреного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, нейтралізацію, охолодження, ферментативне оцукрювання, інактивацію ферменту, очищення сиропу та уварювання, який відрізняється тим, що оцукрювання проводять до глюкозного еквіваленту гідролізату 70-75 % ферментним препаратом глюкоамілази, дозованим у кількості 1,5-2,5 одиниць активності на 1 г сухих речовин крохмалю, а перед уварюванням до нього додають сироп, отриманий шляхом гідролізу крохмалю послідовно α-амілазою та α-1,6-глюкозидазою з глюкозним еквівалентом 20-30 % у співвідношенні 1:(0,3-0,5). Method of production of vysokoosakharennogo syrup, which foresees dilution of the starched suspension, neutralization, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzyme, cleaning of syrup and uvarivanie, differs that saccharifications conduct to the glyukoznogo equivalent of gidrolizata 70-75 % by enzymic preparation of glyukoamilazy, dosed in an amount 1,5-2,5 units of activity on a 1 gramme of dry matters of starch, and before uvarivaniem to him does add syrup, got by the hydrolysis of starch consistently α-amylase and α-1,6- glucosidase with a glyukoznym equivalent 20-30 % in correlation 1:(0,3-0,5).
Keywords: оцукрювання; глюкоамілаза; α-амілаза; α-1,6-глюкозидаза; високооцукрений сироп; saccharification; glyukoamilaza; α-amylase; α-1,6-glucosidase; vysokoosakharennyy syrup; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології цукру і підготовки води