Грабовська, Олена ВячеславівнаШтангеєва, Надія ІванівнаДеменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаКузнєцова, Інга ВолодимирівнаСабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна2014-04-222014-04-222004Деклараційний патент України на винахід № 70716 7 С13К1/06,С12Р19/02 Спосіб виробництва високооцукреного сиропу / Грабовська О. В., Штангеєва Н. І., Майданець О. М., Кузнєцова І. В., Гордійчук Н. І. ; заявник – Національний університет харчових технологій. - № 20031212351 ; заявл. 25.12.2003 ; опубл. 15.10.2004 Бюл. № 10.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14106Спосіб виробництва високооцукреного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, нейтралізацію, охолодження, ферментативне оцукрювання, інактивацію ферменту, очищення сиропу та уварювання, який відрізняється тим, що оцукрювання проводять до глюкозного еквіваленту гідролізату 70-75 % ферментним препаратом глюкоамілази, дозованим у кількості 1,5-2,5 одиниць активності на 1 г сухих речовин крохмалю, а перед уварюванням до нього додають сироп, отриманий шляхом гідролізу крохмалю послідовно α-амілазою та α-1,6-глюкозидазою з глюкозним еквівалентом 20-30 % у співвідношенні 1:(0,3-0,5). Method of production of vysokoosakharennogo syrup, which foresees dilution of the starched suspension, neutralization, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzyme, cleaning of syrup and uvarivanie, differs that saccharifications conduct to the glyukoznogo equivalent of gidrolizata 70-75 % by enzymic preparation of glyukoamilazy, dosed in an amount 1,5-2,5 units of activity on a 1 gramme of dry matters of starch, and before uvarivaniem to him does add syrup, got by the hydrolysis of starch consistently α-amylase and α-1,6- glucosidase with a glyukoznym equivalent 20-30 % in correlation 1:(0,3-0,5).otherоцукрюванняглюкоамілазаα-амілазаα-1,6-глюкозидазависокооцукрений сиропsaccharificationglyukoamilazaα-amylaseα-1,6-glucosidasevysokoosakharennyy syrupкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології цукру і підготовки водиСпосіб виробництва високооцукреного сиропу (Деклараційний патент країни на винахід № 70716)Other