Дорохович, Вікторія ВіталіївнаАбрамова, Асьят Георгіївна2014-04-072014-04-072013Дорохович, В. В. Використання цукрозамінників нового покоління в технології бісквітів спеціального призначення / В. В. Дорохович, А. Г. Абрамова // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2013. – Вип. 44. – Т. 1. – С. 153 – 157.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13704Проведено роботу по визначенню можливості застосування лактітолу, ізомальтітолу, еритрітолу, мальтітолу у технології бісквітів. Проведено дослідження в’язкості і поверхневого натягу водних розчинів цукрозамінників, впливу цукрозамінників на піноутворюючу здатність та стійкість піни меланжу, органолептичні, фізико-хімічні та структурні показники готових виробів. We have done research to use lactitol, isomaltitol, eritritol and maltitol in bisquits technology. Also we did researches of viscosity and surface tension of sugar replacers’ water solutions, influence of sugar replacers on lathering and melange foam resistance, organoleptic, physicochemical and structural factors of a product.uk-UKцукрозамінникглікемічний індексв’язкістьповерхневий натягбісквітиsugar replacersglycemic indexviscositysurface tensionbisquitsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра готельно-ресторанної справиВикористання цукрозамінників нового покоління в технології бісквітів спеціального призначенняArticle