Полікомпотентна масляна паста з комплексом рослинних добавок гепатопротекторного призначення - Рашевська, Тамара Олексіївна; Ковтун, Юрій Анатолійович (My University, 2014)
У статті досліджено вплив добавок на структуру і консистенцію масляної пасти залежно від температури й терміну зберігання. Встановлено, що при внесенні комплексу натуральних добавок підвищується термостійкість масляної пасти, а також здатність її структури утримувати рідку фазу жиру. In this paper the effect of additives on the structure and consistency of oil pasta according to the temperature and duration of storage has been investigated. It was found that, when adding complex natural supplements, heat resistance of oil paste and the ability of its structure to maintain a liquid phase of fat increased.
Keywords: масляна паста; насіння льону; омега-3; сироваткові білки; термостійкість; butter paste; flax seeds; omega-3; whey proteins; thermal stability; structure; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра готельно-ресторанної справи