Динаміка фізіологічних показників різних рас пивних дріжджів в процесі головного бродіння - Кошова, Валентина Миколаївна; Коломієць, Т. В.; Решетняк, Людмила Расуловна (My University, 2013)
Підібрано оптимальну концентрацію дріжджових клітин та відповідну расу дріжджів для зброджування пшеничного пива. Встановлено вплив різних рас дріжджів на фізико-хімічні показники бродіння та динаміку зброджування. Подобрана оптимальная концентрация дрожжевых клеток и соответствующая раса дрожжей для сбраживания пшеничного пива. Установлено влияние различных рас дрожжей на физико-химические показатели брожения и динамику сбраживания. Optimal concentration of yeast cells and appropriate yest race for weat beer fermentation are matched. Different yeast race effect on dynamics of fermentation are found.
Keywords: раса дріжджів; бродіння; біомаса; глікоген; концентрація; yeasts race; fermentation; biomass; glycogen; concentration; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра біотехнології і мікробіології