Визначення частки твердої фази і теплоти фазових перетворень молочного жиру - Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Федоров, Володимир Гаврилович; Єресько, Георгій Олексійович (My University, 2009)
З метою спрощення алгоритмічної реалізації програмних засобів для розрахунків і оптимізації процесів і обладнання з виробництва вершкового масла створено на основі експериментальних даних розрахункові формули для обчислення масової частки твердої фази молочного жиру та теплоти фазових перетворень під час його охолодження і нагрівання.

New formulas for computation of part of solid milk fat and warmth of phase transformation during heating and cooling. The aim of this research is simplify of algorithmical realization of calculation and optimization of butter equipments methods.
Keywords: фазові перетворення; молочний жир; частка твердої фази; теплота фазових перетворень; phase transformation; milk fat; proportion of solid phase; heat of phase transitions