Скарбовійчук, Олександр МихайловичФедоров, Володимир ГавриловичЄресько, Георгій Олексійович2012-06-122012-06-122009Скарбовійчук, О. М. Визначення частки твердої фази і теплоти фазових перетворень молочного жиру / О. М. Скарбовійчук, В. Г. Федоров, Г. О. Єресько // Вісник аграрної науки УААН. – 2009. - № 4. - С. 60-62.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1322З метою спрощення алгоритмічної реалізації програмних засобів для розрахунків і оптимізації процесів і обладнання з виробництва вершкового масла створено на основі експериментальних даних розрахункові формули для обчислення масової частки твердої фази молочного жиру та теплоти фазових перетворень під час його охолодження і нагрівання.New formulas for computation of part of solid milk fat and warmth of phase transformation during heating and cooling. The aim of this research is simplify of algorithmical realization of calculation and optimization of butter equipments methods.otherфазові перетвореннямолочний жирчастка твердої фазитеплота фазових перетвореньphase transformationmilk fatproportion of solid phaseheat of phase transitionsВизначення частки твердої фази і теплоти фазових перетворень молочного жируArticle