Використання рослинної фітосировини для створення крекерів з пікантним смаком - Дзигар, Ольга Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2017)
Встановленно хімічний склад та біохімічна характеристика пажитника сінного. Обґрунтовано ефективність використання пряно-ароматичної фітосировини у технологіях нових харчових продуктів, зокрема крекерів з пікантним смаком, як природного ароматизатора. The chemical composition and biochemical characteristics of hay fenugreek have been established. The effectiveness of the use of spicy aromatic phyto-raw materials in technologies of new foods, in particular crackers with a spicy taste, as a natural flavoring, is substantiated.
Keywords: пажитник сінний; біологічно активні речовини; пряно-ароматична фітосировина; trigonella foenum-graecum; biologically active compounds; spice-aromatic phyto raw materials; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів