Методика розрахунку розподілу густини струмів в дисковому роторі електродинамічного гальма - Циганкова, Ганна Анатоліївна (My University, 2018)
В статті розглядається дискове електродинамічне гальмо, яке може використовуватись для регулювання обертів ротора вітроенергетичних установок малої потужності. Завдяки простій конструкції і невеликим розмірам гальмо зручно інтегрується в робочі органи вітроустановок. Прийнято, що стаціонарне неоднорідне магнітне поле збуджується постійним струмом кільцевої обмотки індуктора із зубцево-пазовою робочою поверхнею. Запропоновано методику розрахунку густини струму в роторі електродинамічного гальма дископодібної форми з повітряним робочим зазором при зубцево-пазовій конфігурації магнітопроводу статора з урахуванням товщини диску.The article deals with the disk electrodynamic brake, which can be used to control the rotation of the rotor of wind power plants of low power. Due to its simple construction and small dimensions, the brakes are conveniently integrated into the working bodies of the wind turbines. It is accepted that a stationary inhomogeneous magnetic field is excited by a direct current of a ring winding of an inductor with a rack-and-slot working surface. The methodic of calculating the current density in the disk-shaped rotor of electrodynamics brake with a working air-gap in the rack-and-slot configuration of the magnetic stator, taking into account the thickness of the disk is worked out.
Keywords: електромагнітне поле; густина струму; електродинамічне гальмо; electromagnetic field; current density; electrodynamics brake; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.