Гулий, Іван СтепановичУкраїнець, Анатолій ІвановичКовбаса, Володимир МиколайовичФедоренченко, Лідія ОлексіївнаРомановська, Тетяна ІванівнаЗарічанська, Ольга ПетрівнаТерлецька, Віта АльбертівнаБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2013-05-282013-05-282001Пат. 43238 А Україна, МПК A23L 1/185, С12С 1/02. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів / Гулий І. С., Українець А. І., Ковбаса В. М., Федоренченко Л. О., Романовська Т. І., Зарічанська О. П., Терлецька В. А., Бажай С. А.; заявник і власник патенту Укр. держ. ун-т. харч. техн. – № 2001042775 ; заявл. 24.04.2001 ; опубл. 15.11.2001, Бюл. № 10.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7981Винахід належить до харчової та переробної промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів включає очищення, сортування, миття, замочування, дезінфекцію і пророщування зерна, причому, пророщування зерна проводять від прокльовування паростка до розміру корінця паростка 0,4-0,6 довжини зерна і пророщене зерно пастеризують. The invention relates to food and processing industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuffs involves dehulling, sorting, washing, soaking, disinfection and grain couching. Grain couching is carried out beginning from sprout emergence to rootlet size of 0,4-0,6 of grain length, and sprouted grain is pasteurized.uk-UKоздоровчі продуктипророщення зернахарчова промисловістьсолодhealth improving foodstuffsgrain couchingfood industrymaltкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 43238)Other