Організаційна система гольфу для людей з вадами зору - Павлюк, Ірина Сергіївна (My University, 2021)
В статті проведений ретроспективний аналіз виникнення, становлення та розвитку гольфу для осіб з вадами зору. Досліджена хронологія виникнення перших організаційно-управлінських структур гольфу сліпих на міжнародному рівні та на рівні окремих держав, їх реорганізація та подальший розвиток. Розглянуто класифікацію спортсменів-гольфістів з вадами зору, та загальну міжнародну систему підрахунку гандикапу, що гарантує, однаковий розрахунок гандикапів в усіх країнах-членах. Висвітлено роботу країн-членів Асоціації гольфістівз вадами зору, яка на сьогоднішній день користується єдиною швидкозростаючою базою даних про гравців, тренерів та волонтерів. The article provides a retrospective analysis of the emergence, formation and development ofblind golf. The chronology of the emergence of the first organizational and managerial structure of golf for the blind at the international level and at the level of individual states, their further reorganization and development is investigated. The classification of athletes-golfers with visual impairments and the international handicap calculation system are considered, which guarantees the same calculation of handicaps in all countries.
Keywords: система гольфу; зір; golf system; vision; кафедра фізичного виховання