Жолдош, Марія ПетрівнаШеманська, Євгенія Іванівна2015-03-252015-03-252015Жолдош, М. П. Технологічні аспекти створення купажованих олій з подовженим терміном зберігання / М. П. Жолдош, Є. І. Шеманська // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 173-174.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19858Метою роботи було створення купажованих рослинних олій збалансованого жирнокислотного складу з подовженим терміном зберігання.За даними дієтологів, збалансованими можуть вважатися жири, які містять в своєму складі 30 % насичених, 50-60 % мононенасичених та 10-20 % полінена- сичених жирних кислот (ПНЖК). The aim was to create kupazhovanyh vegetable oils balanced fatty acid composition with long term zberihannya.Za According to nutritionists, can be considered as balanced fats containing incorporates 30% saturated, monounsaturated 50-60% and 10-20% polinena- saturated fatty acids (PUFAs ).otherкупажована оліятехнологічні аспектитермін зберіганняkupazhovana oiltechnological aspectsshelf lifeкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівТехнологічні аспекти створення купажованих олій з подовженим терміном зберіганняOther