Публічне управління та публічна служба США: приклад для України - Слободян, Володимир Ярославович (My University, 2015)
Реформування вітчизняної системи державного управління у відповідності до демократичних стандартів якості неможливо ефективно проводити без належного кадрового та ресурсного забезпечення. Підготовка та навчання професійних кадрів – публічних управлінців починається з процесу формування загальнолюдського виміру особистості, який людина проходить в межах загальнонаціональної системи середньої і вищої освіти. Навчання в спеціалізованих навчальних закладах із підготовки кадрів для сфери публічного управління має за мету сформувати професійну фахову складову. Reforming the domestic system of public administration in accordance with democratic quality standards cannot be carried out effectively without adequate personnel and resource support. The training and education of professional personnel - public managers begins with the process of forming the universal dimension of personality, which a person undergoes within the national system of secondary and higher education. Training in specialized educational institutions for the training of personnel for the field of public administration aims to form a professional professional component.
Keywords: публічне управління; конституція; влада; public administration; constitution; power; кафедра економіки і права