Ковбасюк, Людмила МиколаївнаІщенко, Тетяна ІванівнаГавриш, Андрій ВолодимировичАрпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна2015-11-112015-11-112015https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21766В статті теоретично та експериментально обґрунтовано технологію екстракту з порошку кореня левзеї сафлоровидної. Наведено результати досліджень впливу основних технологічних факторів (дисперсність порошку, температура, тиск, гідромодуль, тривалість настоювання) на кінетику екстрагування біологічно активних речовин з порошку кореня левзеї сафлоровидної у воду та антиоксидантну активність фіто-екстракту. Встановлено та обґрунтовано оптимальні умови приготування водного екстракту з порошку кореня левзеї сафлоровидної з високим вмістом екстрактивних речовин та найкращою антиоксидантною активністю. The article theoretically and experimentally proved the technology of extract from root powder levzei saflorovydna. Were induced results of the main technological factors (dispersion powder, temperature, pressure, hydrological, duration of infusion) on the kinetics of extraction of biologically active substances from root powder levzei saflorovydna water and antioxidant activity of herbal extract. Established and proved optimal conditions of preparing aqueous extract of the root powder levzei saflorovydna with high in extractives and the best antioxidant activityuk-UKлевзея сафлоровиднаlevzei saflorovydnaекстрагуванняextractionсухі речовиниdry matterантиоксидантна активністьantioxidant activityкафедра готельно-ресторанної справиУдосконалення технології рослинного екстракту для закладів ресторанного господарстваArticle