Аспекти якості та окиснення оліє-жирової композиції - Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2019)
Виявлено, що чинники щодо зменшення впливу на термоокиснення,з урахуванням отриманої моделі, ранжуються: 1 - температура процесу; 2 - тривалість окиснення; 3 - концентрація ланоліну. Серед комбінованих чинників – сумісний вплив температури і тривалості термообробки. It was found that factors related to reducing the effect on thermal oxidation, taking into account the obtained model, are ranked: 1 - temperature of the process; 2 - duration of oxidation; 3 - concentration of lanolin. Among the combined factors is the combined effect of temperature and duration of heat treatment.
Keywords: олія; oil; wax; віск; жир; fat; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів