Основи проєктування біотехнологічних виробництв - Карлаш, Юрій Васильович; Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2022)
У навчальному посібнику висвітлено основні етапи проєктування біотехнологічних виробництв, що включають передферментаційні процеси: вибір біологічного агенту, складу поживного середовища, способів культивування, методи підготовки та стерилізації поживного середовища та аераційного повітря; процеси основної виробничої ферментації: вибір ферментаційної апаратури для реалізації процесу вирощування посівного матеріалу та виробничого біосинтезу цільового продукту, а також методи обробки культуральних рідин, біомас, та нативних розчинів. Посібник містить приклади та методики технологічних розрахунків і вибору обладнання. Видання розраховано на здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та інших зацікавлених фахівців.
Keywords: проєктування; designing; біотехнологія; biotechnology; біологічний агент; biological agent; біосинтез; biosynthesis; обладнання; equipment; кафедра біотехнології і мікробіології