Карлаш, Юрій ВасильовичКрасінько, Вікторія Олегівна2023-03-282023-03-282022Карлаш, Ю. В. Основи проєктування біотехнологічних виробництв [Електронний ресурс] : навч. посібник / Ю. В. Карлаш, В. О. Красінько ; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2022. – 373 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39521У навчальному посібнику висвітлено основні етапи проєктування біотехнологічних виробництв, що включають передферментаційні процеси: вибір біологічного агенту, складу поживного середовища, способів культивування, методи підготовки та стерилізації поживного середовища та аераційного повітря; процеси основної виробничої ферментації: вибір ферментаційної апаратури для реалізації процесу вирощування посівного матеріалу та виробничого біосинтезу цільового продукту, а також методи обробки культуральних рідин, біомас, та нативних розчинів. Посібник містить приклади та методики технологічних розрахунків і вибору обладнання. Видання розраховано на здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та інших зацікавлених фахівців.otherпроєктуванняdesigningбіотехнологіяbiotechnologyбіологічний агентbiological agentбіосинтезbiosynthesisобладнанняequipmentкафедра біотехнології і мікробіологіїОснови проєктування біотехнологічних виробництвBook