Синтез нової полімерної лікарської форми - Мазур, Лариса Михайлівна; Рожнова, Ріта Анатоліївна; Дроздова, Валентина Іванівна; Галатенко, Наталія Андріївна (My University, 2006)
Синтезована нова полімерн алікарська форма з іммобілізованим амізоном наоснові блок-кополіуретану, який містить кополімер N- вінілпіролідону з вініловим спиртом. ІЧ та ЯМР Н дослідження показали, що лікарська речовина іммобілізована хімічно та фізично. A new polymeric drug form with immobilized amizonum based on hydrophilic bloc-copolyurethane containing the copolymer of N-vinylpyrrolidone and vinyl alcohol has been synthesized. The IR- and H NMR-spectroscopy investigations showed that the medicinal substance has been immobilized chemically and physically.
Keywords: гідрофільний полімер; блок-кополіуретан; кополімер n-вінілпіролідону з вініловим спиртом; полімерна лікарська форма; амізон; amizonum; hydrophilic polymer; bloc-copolyurethane; copolymer of n-vinylpyrrolidone and vinyl alcohol; polymeric drug form; кафедра харчової хімії