Фурманова, Юлія ПетрівнаШаповаленко, Олег ІвановичСупрун-Крестова, Олена ЮріївнаКорж, Тамара Володимирівна2014-02-252014-02-252010Патент 54307 UA, МПК А23L1/18. Спосіб виробництва “легких” гречаних зерен / Фурманова Ю. П., Шаповаленко О. І., Супрун-Крестова О. Ю., Корж Т. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № u 201003190 ; заявл. 19.03.2010 ; опубл. 10.11.2010, Бюл. № 21, 2010 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12774Спосіб виробництва "легких" гречаних зерен, який передбачає очищення зерна гречки від домішок, пропарювання, висушування, охолодження, провіювання для відділення легких домішок, сортування на шість фракцій за крупністю, пофракційне лущення пропареного зерна, сортування продуктів лущення. Процес лущення зерна гречки перших чотирьох фракцій крупності відбувається внаслідок вибухання зерен при їх обробленні у електромагнітному полі надвисокої частоти з потужністю магнетрона 400-900 Вт протягом 40-120 с з наступним охолодженням. A method for making "light" buckwheat grains, which provides for cleaning the buckwheat grains from dirt, parboiling, drying, cooling, aeration for removing light dirt, classification for six fractions according to size thereof, fraction-by-fraction shelling of the parboiled grain, classification shelled products. The process of shelling the buckwheat grain of the first four size fractions is carried out as a result of puffing of the grains while treating thereof in the electromagnetic field of super high frequency with a power of a magnetron of 400-900 Wt for 40-120 s, with the following cooling.uk-UKзерно гречкинадвисокочастотна (НВЧ) обробкапродукт готовий до споживанняbuckwheat grainmicrowave (UHF) processingproduct of ready to eatкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСпосіб виробництва "легких" гречаних зерен (Патент на корисну модель №54307)Other