Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина Олександрівна2019-04-242019-04-242018Камінська, С. В. Визначення критеріїв придатності плодово-ягідних культур до заморожування / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84 міжнародної конференції молодих аспірантів і студентів, 23-24 квітня 2018 р. – К. : НУХТ, 2018. – С. 28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29136Смак і запах продукту, які передусім оцінює споживач, визначається співвідношенням у плодах і ягодах цукрів та органічних кислот, що характеризується глюкоацидометричним (глюкозокислотним) індексом. У усіх досліджуваних плодах і ягодах визначали вміст загальних цукрів і кислот, враховуючи той факт, що оптимальним є їхнє співвідношення як 6-7 до 1. The taste and smell of a product, which is primarily appreciated by the consumer, is determined by the ratio of sugars and organic acids in fruits and berries, which is characterized by a glucoacidometric (glucose) index. In all the fruits and berries studied, the content of total sugars and acids was determined, taking into account the fact that their ratio is optimally 6-7 to 1.uk-UKягодизаморожуванняцукриорганічні кислотиполіфенольні сполукибіологічна цінністьаскорбінова кислотаberriesfreezingsugarsorganic acidspolyphenolic compoundsbiological valueascorbic acidкафедра технології оздоровчих продуктівВизначення критеріїв придатності плодово-ягідних культур до заморожуванняArticle