Визначення критеріїв придатності плодово-ягідних культур до заморожування - Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2018)
Смак і запах продукту, які передусім оцінює споживач, визначається співвідношенням у плодах і ягодах цукрів та органічних кислот, що характеризується глюкоацидометричним (глюкозокислотним) індексом. У усіх досліджуваних плодах і ягодах визначали вміст загальних цукрів і кислот, враховуючи той факт, що оптимальним є їхнє співвідношення як 6-7 до 1. The taste and smell of a product, which is primarily appreciated by the consumer, is determined by the ratio of sugars and organic acids in fruits and berries, which is characterized by a glucoacidometric (glucose) index. In all the fruits and berries studied, the content of total sugars and acids was determined, taking into account the fact that their ratio is optimally 6-7 to 1.
Keywords: ягоди; заморожування; цукри; органічні кислоти; поліфенольні сполуки; біологічна цінність; аскорбінова кислота; berries; freezing; sugars; organic acids; polyphenolic compounds; biological value; ascorbic acid; кафедра технології оздоровчих продуктів