Принципи охорони праці при роботі з біологічними матеріалами під час проведення наукових досліджень в лабораторіях Інституту клітинної біології тагенетичної інженерії НАН України - Сірик, Аліна Олегівна; Скороход, Анастасія Русланівна (My University, 2017)
Інфекційні хвороби, професійні захворювання виникають в осіб, які безпосередньо працюють з хворими людьми, тваринами чи інфікованими біосубстратами. Професійний характер інфекційних захворювань підтверджуєтьсяданими санітарно-гігієнічних умов праці, це свідчить про те, що особа, яка захворілапід час роботи, мала контакт із однорідною інфекцією. Infectious diseases, occupational diseases occur in people who work with sick people, animals or infected biological substrates. The professional nature of infectious diseases pidtverdzhuyetsyadanymy sanitary conditions, this indicates that the person zahvorilapid time had contact with infected uniform.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; охорона праці; наукові дослідження; біологічний матеріал; професійні захворювання; occupational health; scientific research; biological material; occupational diseases