Tymchuk, AllaShumylo, Oleksiy2024-11-142024-11-142024Shumylo, О. О. Influence of vegetable fiber on quality indicators of creamy beverages / О. О. Shumylo, А. Tymchuk // Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясної та молочної галузі : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 18 вересня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 29–30.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45783The dairy industry is one of the main components of the country's agro-industrial complex, providing the population with high-quality, safe and competitive roducts in the required quantity. It is optimal to add 1.5±0.5 % plantain seed husk to ensure appropriate organoleptic characteristics of the creamy drink, homogeneous and evenly viscous consistency throughout the whole mass. The drink has a light cream color. The proposed method for the production of a creamy beverage with a functional and technological ingredient - plantain seed husk, makes it possible to diversify the product range, to obtain a finished product with preventive properties, standardized quality indicators and appropriate taste.Молочна промисловість є однією з основних складових агропромислового комплексу країни, що забезпечує населення якісними, безпечними та конкурентоспроможними продуктами в необхідній кількості. Оптимальним є внесення 1,5±0,5 % лушпиння насіння подорожника для забезпечення відповідних органолептичних показників вершкового напою, однорідної та рівномірно в'язкої консистенції за всією масою. Напій має світло-кремовий колір. Запропонований спосіб виробництва вершкового напою з функціонально-технологічним інгредієнтом – лушпиння насіння подорожника, дає можливість урізноманітнити асортиментний ряд, отримати готовий продукт з профілактичними властивостями, нормованими показниками якості та відповідним смаком.enклітковина рослиннаvegetable fiberвершковий напійcreamy drinkкафедра технології молока і молочних продуктівInfluence of vegetable fiber on quality indicators of creamy beveragesThesishttps://orcid.org/0000-0002-2052-2768