Вплив української культури на поведінку споживачів - Залевська, Карина Станіславівна; Лелека, Ольга Олександрівна (My University, 2025)
Українська культура має глибокі історичні корені, багатий традиційний спадок і сучасні впливи, які суттєво формують світогляд, цінності та поведінку громадян. Особливо важливим є те, як культура впливає на споживчі звички населення, на їх вибір товарів і послуг, а також на реакцію на рекламу та маркетингові стратегії. Формування цих звичок відбувалося протягом століть під впливом традицій, географічного розташування, клімату та історичних подій. Споживання харчових продуктів в Україні значною мірою визначається національними стравами, сімейними звичками та сучасними тенденціями здорового харчування. Поведінка споживачів є результатом не лише економічних факторів, а й соціальних, психологічних, а також культурних особливостей.

Ukrainian culture has deep historical roots, a rich traditional heritage, and contemporary influences that significantly shape the worldview, values, and behavior of citizens. Of particular importance is how culture affects the population's consumption habits, their choice of goods and services, and their response to advertising and marketing strategies. The formation of these habits has occurred over the centuries under the influence of traditions, geographical location, climate and historical events. Food consumption in Ukraine is largely determined by national dishes, family habits and current trends in healthy eating. Consumer behavior is the result of not only economic factors, but also social, psychological, as well as cultural features.
Keywords: кафедра маркетингу; поведінка споживачів; вплив реклами; мова в рекламі; advertisement; consumer behavior; impact of advertising; language in advertising; language in advertising