Гусятинська, Наталія АльфредівнаРоманченко, Наталія МиколаївнаТетеріна, Світлана Миколаївна2016-11-242016-11-242016Гусятинська, Н. А. Удосконалення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням засобів на основі активного хлору / Н. А. Гусятинська, Н. М. Романченко, С. М. Тетеріна // Вісник ЧДТУ. – 2016. – № 1. - С. 61-66.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24576Досліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю. This article describes the research of disinfectant action aqueous solution dichloroisocyanuric acid sodium on the main contaminants in the production of white sugar from raw cane sugar. The efficiency application of disinfection means «Javel-Kleyd» for suppression of slime-forming bacteria is installed. The method of disinfection sugar-raw solution raw cane sugar was designed, its implementation allows for effective disinfection sugar-raw solution at low cost disinfectant «Javel-Kleyd», namely from 0,0001 to 0,0003% by weight of raw cane sugar. It will improve the technological parameters of finished products as well as achieving compliance current standard indicators on the allowable content of different groups of microorganisms in white sugar.тростиний цукор-сирецьклеровкаслизоутворювальні мікроорганізмидезінфекціяraw cane sugarsugar-raw solutionmucus doeth microorganismsdisinfectionкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водиУдосконалення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням засобів на основі активного хлоруArticle