Варена ковбаса (Патент на корисну модель № 66091) - Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Годунко, Євген Васильович; Дунець, Марина Сергіївна (My University, 2011)
Розроблено варену ковбасу, що містить м'ясо яловичини 1 сорту та свинину напівжирну, сухе молоко, білкову емульсію, кухонну сіль, цукор-пісок, перець чорний, перець духмяний, часник, яка відрізняється тим, що додатково вноситься білкову емульсію в кількості 10-25 %.

Designed cooked sausage, which contains beef and pork 1 grade bold, dry milk, protein emulsion, table salt, sugar, black pepper, allspice, garlic, wherein the addition brought the protein emulsion in an amount of 10 - 25%.
Keywords: варена ковбаса; яловичина; свинина; білкова емульсія; boiled sausage; beef; pork; protein emulsion; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів