Дижечко, Д. Ю.Камбулова, Юлія ВікторівнаСафонова, Ольга МиколаївнаПерцевой, Федір Всеволодович2014-03-272014-03-272000Дослідження водопоглинальної здатності борошняних композицій / Д. Ю. Дижечко, Ю. В. Чудік, О. М. Сафонова, Ф. В. Перцевий // Проблеми та перспективи створення нових ресурсо- і енергоощадних технологій, обладнання в галузях харчової і переробної промисловості : IV міжнар. наук.-техн. конф., 15 – 17 грудня 1999. – К. : УДУХТ, 2000. – Ч. 2. – С. 70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13485Розглянуто питання про можливість регулювання водопоглинальної здатності борошняних сумішей на основі ячмінного та пшеничного борошна шляхом введення харчових добавок. Зменшення водопоглинальної здатності за сумісним введенням ацетату натрію і гліцерину є позитивним фактором, який дозволяє регулювати функціональну дію борошна, отже стабілізувати технологічний процес і одержувати високоякісну продукцію з використанням борошна високого виходу. Consider the possibility of regulating waterabsorbing properties of flour mixes on the basis of barley and wheat flour by supplementation. Reduction waterabsorbing properties from the joint introduction of sodium acetate and glycerin is a positive factor, which allows adjusting the functional effects of flour, therefore stabilize the technological process and get high quality products using flour high output.uk-UKячмінне борошнопшеничне борошнохарчові добавкиводопоглинальна здатністьацетат натріюгліцеринbarley flourwheat flournutritional supplementswaterabsorption propertiessodium acetateglycerolкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження водопоглинальної здатності борошняних композиційThesis