Аналіз сучасного стану кредитного ринку України - Щербатюк, Інна Сергіївна; Біла, Ірина Сергіївна (My University, 2014)
Перехід від командно-адміністративної економіки до ринкової обумовив необхідність створення в незалежній Україні кредитного ринку для обслуговування потреб господарства. Адже розвиток національної економіки можливий лише за наявності й розвитку ринків засобів виробництва, предметів споживання, робочої сили, нерухомості, землі та ін. Усі ці ринки мають потребу в коштах, які може надати їм кредитний ринок. The transition from command economy to market led to the need to create an independent Ukraine in the credit market to service the needs of the economy. After the development of the national economy is possible only if the market development and capital goods, consumer goods, labor, real estate, land, etc.. These markets are in need of funds, which can give them the credit market.
Keywords: ринкова економіка; робоча сила; кредит; банківська система; market economy; workforce; credit; banking system; кафедра економічної теорії