Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичЛітвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаПроценко, Лідія Василівна2013-07-022013-07-022008Патент на корисну модель 29496 України, МПК7 C12C 7/00, C12C 3/00 (2006). Спосіб приготування пивного сусла / А. Є. Мелетьєв, С. І. Літвинчук, Л. В. Проценко. – u 2007 11262 ; заявл. 11.10.2007 ; опубл. 10.01.2008, Бюл. № 1.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8677Спосіб приготування пивного сусла, при якому проводять сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у співвідношенні патоки і солоду від 1:20 до 1:4 за масовою часткою сухих речовин та нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. A method for wort preparation, wherein unmalted raw material and hops are used in parallel during wort boiling and hops normalization according to alpha-acids content. Maltose molasses is used as unmalted raw materials at the ratio between molasses and wort from 1:20 to 1:4 by weight fraction of dry substances, and hops normalization is made taking into account of quantity of polyphenols in hops to achieving of their content in the wort from 170 to 200 mg/l.otherмальтозна патокаполіфенолисуслокафедра фізикиwortpolyphenolsmaltose molassesкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваСпосіб приготування пивного сусла (Патент на корисну модель № 29496)Other