Belemets, TatianaYushchenko (Gonchar), NataliaLobok, AlexeyRadzievska, IrinaPolonskaya, Tatiana2017-11-222017-11-222016Mathematical development program for calculation of fatty acid composition blend of vegetable oils / T. Belemets, N. Yushchenko, O. Lobok, I. Radziyevska, T. Polonskaya // Journal EUREKA: Life Sciences. - № 5. - Р. 57–66.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26183The method of solution of the problem of polyunsaturated fatty acids (PUFA) lack in milk products is offered in the work. It is offered to create the milk-containing products (sour cream product) with adjusted fatty acid composition. The possibility of replacement of the mass part of milk fat (50 %) by the blend of natural vegetable oils was studied.enнатуральні рослинні оліїкупажування математичним методоммолоковмісні продуктинатуральные растительные маслакупажирования математическим методоммолокосодержащие продуктыnatural vegetable oilsblend by mathematical methodmilk-containing productsкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаMathematical development program for calculation of fatty acid composition blend of vegetable oilsArticle